YBL Középiskolás TDK Konferencia

A program leírása:

2024. április 24-én az Óbudai Egyetem YBL Kar TDK konferenciájának keretében középiskolás TDK Konferencia, melyen a zsűri értékeli a dolgozatokat és prezentációkat. Díjkiosztás később az Óbudai Egyetem díjkiosztó ünnepségén lesz.

A program leírása:

A program két elemből áll:
1. YBL séta során egynapos program keretében a Karon tartott előadás után szakmai vezetéssel felkeressük Ybl Miklós néhány jelentős épületét. Kiadásra kerül a pályázati kiírás.

2. Az YBL vetélkedő – mely az YBL középiskolás TDK része – 2024. április 24-én bemutatásra kerülnek a pályamunkák.

A program leírása:

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemnek mindig is kiemelt célja volt a középiskolások érdeklődésének felkeltése a műszaki és természettudományos képzési területek iránt. Már több éve valósítunk meg komplex pályaorientációs és továbbtanulást elősegítő programokat.
Nagyon fontos célnak tartjuk, hogy a műszaki, természettudományos és informatikai területek iránti érdeklődést minél több diákban felkeltsük. Ezt leginkább látványos kísérleti bemutatókkal kísért interaktív előadások segítségével lehet elérni. Igény esetén szívesen látogatunk el a középiskolákba.
Az MTMI területek iránti érdeklődés felkeltésének másik lehetősége, ha a diákokat hozzuk közelebb az e tevékenységeket végző műhelyekhez. Ezt oly módon kívánjuk megoldani, hogy számos érdekes kari szakmai programot kínálunk a középiskolás diákok számára. A programok keretében egy-egy pénteki vagy szombati napon a résztvevő diákok testközelből figyelhetik meg az egyetemen folyó kutatást, a műszaki, természettudományos és informatikai területeken végzett munka szépségeit. Egyes rendezvényeken szakmai továbbképzésekre is sor kerül.
A fenti programok hatékonyságát egy több napon át tartó intenzív elfoglaltsággal lehet tovább növelni. Erre a nyári szünet nyújthat alkalmat. Programunk keretében 3 különböző nyári elfoglaltságot kínálunk a középiskolás korosztálynak. A “Science Camp” elsősorban a természettudományos területekkel ismerteti meg a résztvevőket. Az egyetemi előkészítő tábor (“FEB tábor”) 10 napja alatt intenzív felkészítést biztosítunk a résztvevők számára matematika, fizika, kémia és biológia tárgyakból. A 3 napos “Építész leszek” táborban a résztvevők az építész hivatással ismerkedhetnek meg szakszerű formában.
Végül programunk alapvető célja a középiskolás korosztály számára, sajátos kommunikációs elvárásainak és jellegzetességeinek megfelelő formában, bemutatni az MTMI szakokat, a kapcsolódó foglalkozásokat és a lehetséges karrier lehetőségeket.
A programokon résztvevő diákok pontokat is gyűjthetnek, melyeknek a BME-n való továbbtanulás esetén lehet szerepe, akár ösztöndíjra is válthatók.

A program leírása:

Az Esszépályázat célja lehetőséget adni a tudományos eredmények írásos formában történő bemutatására, lehetőség a publikálás alapjainak elsajátítására.

Általános szabályok:

Kizárólag saját, új eredményeket közlő kutatási anyaggal lehet pályázni, témamegkötés nélkül. Művészeti, vagy egyéb nem tudományos kutatómunkával pályázó diákok jelentkezését nem áll módunkban elfogadni.

A program leírása:

A rendezvényen bármilyen tudományos témával lehet indulni. A poszternek az eddigi kutatási eredményeket kell bemutatnia képek, diagramok és szövegek segítségével.
A versenyre kizárólag saját, új eredményeket közlő kutatási anyaggal lehet pályázni témamegkötés nélkül. Művészeti, vagy egyéb, nem tudományos kutatómunkával pályázó diákok jelentkezését nem áll módunkban elfogadni.

A posztereket a verseny helyszínén szakértő zsűri előtt kell bemutatni 5 percben, ezután a zsűritagok és a résztvevők kérdéseket tehetnek fel.zés

A program leírása

 

A program leírása

Mi az e-Hód?

A program leírása

http://tehetseg.inf.elte.hu/logo/index.html

A program leírása

http://tehetseg.inf.elte.hu/nemes/index.html

 

A program leírása

http://tehetseg.inf.elte.hu/szakkorok.html

VISSZA A NYITÓLAPRA