Nyílt laboratórium

A program leírása:

Szeretnél bepillantást nyerni az egyetemi laboréletbe? Kíváncsi vagy, mit és hogyan tanulnak az egyetemi hallgatók? Látogass be a Körforgásos Gazdaság Egyetemi Központ Soós Ernő laboratóriumában szervezett nyílt laborba!
A nyílt laboratóriummal kapcsolatban a Soós Ernő Természettudományi Tehetségműhely központi elérhetőségein érdeklődhetsz.

A program leírása:

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemnek mindig is kiemelt célja volt a középiskolások érdeklődésének felkeltése a műszaki és természettudományos képzési területek iránt. Már több éve valósítunk meg komplex pályaorientációs és továbbtanulást elősegítő programokat.
Nagyon fontos célnak tartjuk, hogy a műszaki, természettudományos és informatikai területek iránti érdeklődést minél több diákban felkeltsük. Ezt leginkább látványos kísérleti bemutatókkal kísért interaktív előadások segítségével lehet elérni. Igény esetén szívesen látogatunk el a középiskolákba.
Az MTMI területek iránti érdeklődés felkeltésének másik lehetősége, ha a diákokat hozzuk közelebb az e tevékenységeket végző műhelyekhez. Ezt oly módon kívánjuk megoldani, hogy számos érdekes kari szakmai programot kínálunk a középiskolás diákok számára. A programok keretében egy-egy pénteki vagy szombati napon a résztvevő diákok testközelből figyelhetik meg az egyetemen folyó kutatást, a műszaki, természettudományos és informatikai területeken végzett munka szépségeit. Egyes rendezvényeken szakmai továbbképzésekre is sor kerül.
A fenti programok hatékonyságát egy több napon át tartó intenzív elfoglaltsággal lehet tovább növelni. Erre a nyári szünet nyújthat alkalmat. Programunk keretében 3 különböző nyári elfoglaltságot kínálunk a középiskolás korosztálynak. A “Science Camp” elsősorban a természettudományos területekkel ismerteti meg a résztvevőket. Az egyetemi előkészítő tábor (“FEB tábor”) 10 napja alatt intenzív felkészítést biztosítunk a résztvevők számára matematika, fizika, kémia és biológia tárgyakból. A 3 napos “Építész leszek” táborban a résztvevők az építész hivatással ismerkedhetnek meg szakszerű formában.
Végül programunk alapvető célja a középiskolás korosztály számára, sajátos kommunikációs elvárásainak és jellegzetességeinek megfelelő formában, bemutatni az MTMI szakokat, a kapcsolódó foglalkozásokat és a lehetséges karrier lehetőségeket.
A programokon résztvevő diákok pontokat is gyűjthetnek, melyeknek a BME-n való továbbtanulás esetén lehet szerepe, akár ösztöndíjra is válthatók.

A program tartalma

A program a következő lehetőségeket biztosítja a középiskolásoknak: 1. A program saját tananyagainak elsajátítása Vezető Tanárok és Mentor előadók segítségével, 2. Laboratóriumi gyakorlatokon való részvétel, új típusú kísérletek megismerése, elvégzése 3. Területi bázisiskolákban végzendő csoportos fejlesztő programok, 4. „Nobel-díjasok és tehetséges diákok találkozója” konferenciákon való részvétel, 5. Online tananyag-feldolgozás, 6. Kórházi gyakorlatokon való részvétel

VISSZA A NYITÓLAPRA