Dunaújvárosi Egyetem Tehetségnap

A program leírása

A műszaki, informatika, társadalomtudomány, pedagógia, kommunikáció és médiatudományok tudományterületekről vár az egyetem dolgozatokat, egyetemistáktól és középiskolásoktól. A kötelező prezentáció mellett, szakmai zsűri értékeli az elvégzett munkát. A dolgozatokról egy rövid rezümé kötet kerül kiadásra. A tehetségnapon külön középiskolai szekció is indul, alapvetően a helyi középiskolák meghívása alapján. Minden résztvevő ( előadó és mentor is ) oklevelet kap a részvételről , a díjazottak az oklevél mellett pénz és tárgyjutalomban részesülnek.

A program leírása

 

A program leírása

http://tehetseg.inf.elte.hu/nemes-online/index.html

A program leírása

Hardverprogramozás: Gyakorlati foglalkozások technikai érdeklődésű diákoknak, fejlesztve a problémamegoldási készséget, technikai tudást, eszközhasználatot. Az előre legyártott és felszerelt elektronikai eszközökre már csak a működtető programot kell megírni. Hogyan tudunk egy élettelen “vasból” egy működő eszközt kreálni, kezdve az egyszerűbb feladatokkal, mint például LED-ek villogtatása, gombnyomás érzékelése? Ez alatt megtanulhatjuk a programozás alapjait, ráadásul jól látható eredménye lesz a munkánknak. A továbbhaladásra is van lehetőség sokféle kiegészítő áramkör segítségével: kapcsolók, LED-kijelzők, FM-rádió, Internet-csatlakozás, távolságérzékelő stb. állnak rendelkezésünkre. A lehetőségeknek csak a fantázia szab határt, mivel több kiegészítő is csatlakoztatható ugyanahhoz az alaplaphoz. Várjuk mindazokat, akik szeretnének kicsit mélyebben belelátni a mai számítógépek, okostelefonok működésébe, hiszen az általunk használt eszközök gyakorlatilag ugyanúgy működnek, mint amiket a mindennapok során használunk – a különbség csak az, hogy itt mi keltjük életre ezeket.

A program leírása

Mi az e-Hód?

A program leírása

http://tehetseg.inf.elte.hu/logo/index.html

A program leírása

http://tehetseg.inf.elte.hu/nemes/index.html

 

A program leírása

http://tehetseg.inf.elte.hu/szakkorok.html

A program leírása

http://tehetseg.inf.elte.hu/szakkorok.html

Középiskolás diákok egy innovatív, izgalmas informatika órán egy játékos oktatási feladat megoldásával alapvető kódolási, logikai ismereteket szereznek. A kezdő vagy középhaladó programozási ismeretekkel rendelkezők a Kódolás Óráján egy összetettebb játékfeladatot oldanak meg kódolással. Az előállt programokat végül egy verseny keretében összemérjük.

VISSZA A NYITÓLAPRA