Kari Tudományos Diákköri Konferencia

A program leírása

Mint közgazdaságtudományi képzőhely, mi a gazdasági témákban tudunk kutatásokat támogatni, segíteni, illetve a Kari TDK Konferenciánkra befogadni. Ez is igen széles kör, a gazdasági kérdések mindenhol jelen vannak, az egyén és a vállalatok szintjétől a nemzetközi színterekig, legyenek azok például gazdálkodás, kereskedelem, marketing, menedzsment, logisztika, pénzügy, turizmus, nemzetközi, makro-/nemzeti vagy regionális gazdasági problémák.
Amennyiben középiskolásként a mi segítségünkkel kutatsz, az nem jelent semmilyen elkötelezettséget, bárhová és bármilyen intézménybe és képzésre lehet később felvételizni, felvételt nyerni és a megvalósított kutatómunka ott is pluszt ad már a belépésnél. A programban való részvétel folyamatos, a mentorálás is folyamatos, egyedül a kiválasztott témában készített dolgozat leadása kötött.

 

A program leírása
Egy hét, amely során érdekes angol nyelvű előadásokat hallgathatsz meg; megismerheted külföldi hallgatóink országát, kultúráját, hagyományait, gasztronómiáját; interkulturális tréningen vehetsz részt; külföldi ösztöndíj lehetőségekről tájékozódhatsz; Erasmus ösztöndíjas hallgatóink külföldi élménybeszámolóval várnak.

Szeretnél bepillantást nyerni az egyetemi életbe? Kíváncsi vagy, mit és hogyan tanulnak az egyetemi hallgatók? Látogass be a Gazdaságtudományi Kar nyílt óráira!
Az látogatható nyílt órák aktuális listáját megtalálod a Gazdaságtudományi Kar honlapján. Fontos, hogy a látogatás regisztrációt követően történhet!

A program leírása

A Pannon Egyetem Gazdaságtudományi Kar oktatói gazdasági témákban örömmel tartanak előadást középiskolákban, akár az adott területekhez kacsolódó tanórán, osztályfőnöki órán, diáknapon, pályaorientációs napon vagy órarenden kívüli foglalkozás keretében. Jelenleg 40 előadás közül választhatnak az érdeklődők, de a lista folyamatosan bővül. Az aktuális lista a Gazdaságtudományi Kar honlapján érhető el.

A program leírása

Interaktív és izgalmas angol nyelvtanulás, szókincs és beszédkészség javító foglalkozások és nyári szabadidős programok.1 hét közel a Balatonhoz, Veszprémben, bentlakásos tábor maximum 20 fő részére, 11-12-es középiskolások számára. Jelentkezni kizárólag hátrányos helyzetű térségben elő és/vagy tanuló középiskolásoknak lehet. A nyelvórákat képzett nyelvtanárok tartják, a szabadidős programok tematikáját szakemberek állítják össze.

Marketing Challenge Day – Elfogadod a kihívást?

A marketing egyre nagyobb kihívást jelent a vállalatok számára, hiszen mindenki arra törekszik, hogy megkülönböztesse az általa kínált terméket vagy szolgáltatást. A növekvő kommunikációs zajban viszont elterelődhet a fogyasztók figyelme és nem lesz sikeres a marketingkampány. Ebben a versenyben megmutathatod CSAPATOD mennyire jártas a különböző termékek, reklámok, márkák világában. A kérdés már csak az, hogy elfogadod-e a kihívást?

A program leírása

A verseny során a vállalatvezetés gyakorlati kihívásaival ismerkedhettek meg: véghez kell vinnetek a rátok bízott vállalat nyereséges működtetését a rendelkezésetekre álló pénzügyi és tárgyi erőforrásokkal, figyelembe véve versenytársaitok lépéseit is.

Az időszakokon átívelő játék folyamán valódi vállalatvezetőként kell, hogy fellépjetek, hiszen döntéseitek érintik a termelés, kutatás-fejlesztés, piacreklámozás, szállítmányozás és árképzés területét.

Az online üzleti szimulációs játék során felmerülő nehézségek megoldásában a Gazdaságtudományi Kar oktatói nyújtanak segítséget.

A játékot a Kar nemzetközi kapcsolatai révén a világ számos részén játszották (pl. USA, Mexikó, Németország), valamint részt vettek benne az itt tanuló külföldi hallgatók is.

Próbáld ki Te is ezt a gyakorlati tárgyat, ahogy előtted több száz végzett hallgatója a Gazdaságtudományi Karnak! Közülük számos sikeres cégvezető került ki. Lehet, hogy Te leszel a következő?

A program tartalma

A minden év októberében vagy novemberében megrendezésre kerülő versenyen a diákok turizmussal kapcsolatos feladatot kapnak. Pl. osztálykirándulás szervezése.

A program tartalma

A játék egy vállalat irányításán keresztül mutatja be a gazdaság fontos területeit, valamint a kar szakjait. A diákok izgalmas pénzügyi, menedzsment, közgazdasági, marketing, stb. feladatok megoldása során betekintést nyernek egy vállalat működésébe.

Az ötnapos nyári táborba tanári ajánlással és a Kar weboldalán elérhető jelentkezési lap kitöltésével jelentkezhetnek a diákok. A leadott jelentkezéseket a közzétett értékelési szempontrendszer alapján értékeljük, és a táborban a legkiválóbb jelentkezők vehetnek részt. A tábor programjában többek között megismerkedhetnek a Kar képzési portfóliójával és az ahhoz tartozó témakörökkel, úgy, mint a menedzsment, marketing, pénzügyek és turizmus területei, valamint képességfejlesztő tréningeken vehetnek részt a középiskolások. A 2024-es felvételi eljárástól kezdődően a tehetséggondozó táborban történő részvétellel intézményi pluszpont szerezhető a Kar képzéseire történő jelentkezésben.

VISSZA A NYITÓLAPRA