Nyílt laboratórium

A program leírása:

Szeretnél bepillantást nyerni az egyetemi laboréletbe? Kíváncsi vagy, mit és hogyan tanulnak az egyetemi hallgatók? Látogass be a Körforgásos Gazdaság Egyetemi Központ Soós Ernő laboratóriumában szervezett nyílt laborba!
A nyílt laboratóriummal kapcsolatban a Soós Ernő Természettudományi Tehetségműhely központi elérhetőségein érdeklődhetsz.

A program leírása:

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemnek mindig is kiemelt célja volt a középiskolások érdeklődésének felkeltése a műszaki és természettudományos képzési területek iránt. Már több éve valósítunk meg komplex pályaorientációs és továbbtanulást elősegítő programokat.
Nagyon fontos célnak tartjuk, hogy a műszaki, természettudományos és informatikai területek iránti érdeklődést minél több diákban felkeltsük. Ezt leginkább látványos kísérleti bemutatókkal kísért interaktív előadások segítségével lehet elérni. Igény esetén szívesen látogatunk el a középiskolákba.
Az MTMI területek iránti érdeklődés felkeltésének másik lehetősége, ha a diákokat hozzuk közelebb az e tevékenységeket végző műhelyekhez. Ezt oly módon kívánjuk megoldani, hogy számos érdekes kari szakmai programot kínálunk a középiskolás diákok számára. A programok keretében egy-egy pénteki vagy szombati napon a résztvevő diákok testközelből figyelhetik meg az egyetemen folyó kutatást, a műszaki, természettudományos és informatikai területeken végzett munka szépségeit. Egyes rendezvényeken szakmai továbbképzésekre is sor kerül.
A fenti programok hatékonyságát egy több napon át tartó intenzív elfoglaltsággal lehet tovább növelni. Erre a nyári szünet nyújthat alkalmat. Programunk keretében 3 különböző nyári elfoglaltságot kínálunk a középiskolás korosztálynak. A “Science Camp” elsősorban a természettudományos területekkel ismerteti meg a résztvevőket. Az egyetemi előkészítő tábor (“FEB tábor”) 10 napja alatt intenzív felkészítést biztosítunk a résztvevők számára matematika, fizika, kémia és biológia tárgyakból. A 3 napos “Építész leszek” táborban a résztvevők az építész hivatással ismerkedhetnek meg szakszerű formában.
Végül programunk alapvető célja a középiskolás korosztály számára, sajátos kommunikációs elvárásainak és jellegzetességeinek megfelelő formában, bemutatni az MTMI szakokat, a kapcsolódó foglalkozásokat és a lehetséges karrier lehetőségeket.
A programokon résztvevő diákok pontokat is gyűjthetnek, melyeknek a BME-n való továbbtanulás esetén lehet szerepe, akár ösztöndíjra is válthatók.

Tudtad, hogy lehet kávéból nyomdafestéket készíteni? Mennyi olyan ruhád van otthon, amit nem is hordasz? Érdekel, hogyan változtathatnál ezen? Tudtad, hogy Amszterdam 2050-re 100%-ban átáll a körforgásos gazdálkodásra? Fenntarthatóság, újrahasznosítás, szelektív hulladékgyűjtés, megújuló energiahordozók, ökológiai lábnyom, körforgásos gazdaság… Manapság egyre “divatosabb” fogalmak. Ugye, Neked is ismerősek? Ha érdekel a környezet, a társadalom és lakóhelyed jövője, akkor jelentkezz GreenLike versenyünkre, amelyen betekintést nyerhetsz a körforgásos gazdaság témakörébe!

A program leírása

Szeretsz mikroszkóppal vizsgálódni? Szívesen munkálkodnál laborban? Akkor várunk! Legyél Te is az egyetemi kutatócsoportunk tagja és kutass Te is mikrobiológia vagy genetika vagy hidrobiológia témákban. A program végén lehetőséget biztosítunk Junior TDK versenyen is részt venni. Várunk Téged is!

A program tartalma

A program a következő lehetőségeket biztosítja a középiskolásoknak: 1. A program saját tananyagainak elsajátítása Vezető Tanárok és Mentor előadók segítségével, 2. Laboratóriumi gyakorlatokon való részvétel, új típusú kísérletek megismerése, elvégzése 3. Területi bázisiskolákban végzendő csoportos fejlesztő programok, 4. „Nobel-díjasok és tehetséges diákok találkozója” konferenciákon való részvétel, 5. Online tananyag-feldolgozás, 6. Kórházi gyakorlatokon való részvétel

VISSZA A NYITÓLAPRA