Országos Állategészségügyi Verseny

Egyetem: Állatorvostudományi Egyetem
Tantárgy: Természettudomány, állatorvostudomány
Program típusa: Verseny, Pályaorientáció
Program városa: Budapest

A program leírása

A verseny 3 internetes fordulóból áll, mely szeptembertől januárig tart. Mindezt egy 3 napos döntő zárja az Egyetemünkön, melyre a legjobb 10 csapat jut be. Az internetes fordulók során a diákok mindenféle segítséget használhatnak a gyógyszerészet, állatvédelem, környezetvédelem, állategészségügy, járványvédelem és egyéb állatorvosi témákat érintő kérdések megválaszolásában. A versenyt hallgatók szervezik többnyire, minden évfolyam képviselteti magát a szervezői csapatban, így sokszínű feladatokkal tudunk szolgálni a versenyzőknek. A döntőn a kreativitásukra is kíváncsiak vagyunk, illetve rengeteg manuális készséget sajátíthatnak el az érdeklődők: varrás, boncolás, laborgyakorlatok stb.

Érdekel a program?

Töltsd ki az alábbi űrlapot és felvesszük veled a kapcsolatot a további teendőkkel kapcsolatban.

VISSZA A NYITÓLAPRA

A középiskolások bevonásának módja
Közvetlenül azokhoz szólunk, akik állatorvosi, állategészségügyi, állattenyésztési pályára szeretnének jelentkezni, azonban érdekes a verseny minden természettudomány iránt érdeklődő diáknak is.

Részvétel formája
Személyes és online

A kommunikáció formái
facebook segítségével, illetve e-mailen elküldjük a felhívást a középiskoláknak plakáttal együtt

Országos vagy regionális?
Országos

A program időpontja

A pontos időpontokat a Facebook-oldalunkon tesszük közzé, de hozzávetőlegesen minden évben szeptember közepéig lehet jelentkezni.

Az első fordulót szeptember végén/október elején küldjük ki a jelentkezett csapatok számára, majd a kitöltés és javítás után a második illetve a harmadik fordulókat küldjük el e-mailen. A harmadik fordulóval decemberre végeznek a diákok, januárban pedig kreatív feladatok megvalósítását várjuk Tőlük (pl. videó készítése egy adott témában). A fordulók megoldására körülbelül 2 hetük van a gimnazistáknak, amelyet a visszaküldés után nagyjából 1 hét alatt kijavítunk. Ezek eredményeit a Facebook-oldalunkon tesszük közzé.

A program pontos helyszíne

A döntő: Budapest 1078, István utca 2, illetve az Egyetemhez tartozó üllői Dóra majorban. A szállást a Marek József Kollégiumban biztosítjuk.

A jelentkezés feltételei

természettudományi érdeklődés, maximum 3 fős csapatok

Jelentkezési határidő

Kérjük érdeklődjenek az alábbi honlapon az aktuális határidőkről: https://www.facebook.com/allatorvosiegeszsegverseny/

Bizonyítványt ad
Igen

Beadandó pályamunka szükségessége

A verseny során, a már említett 3 internetes fordulót e-mailen küldik vissza Nekünk a diákok. A 2. fordulóban, már hagyományosan szerepelnek úgynevezett “plusz”, kreativitást igénylő feladatok melyek általában különböző témákat feldolgozó videók vagy powerpoint prezentációk.

Igazolást/kikérőt ad
Igen

Honlap

https://www.facebook.com/allatorvosiegeszsegverseny/
Instagram: @animalhealth.championship

E-mail

allategeszsegugyi.verseny18@gmail.com

Kapcsolattartó

Hrutka Ivett
Zsótér Nikolett

A kapcsolattartó e-mail címe:

szervezo.oav@gmail.com

Program indulásának éve
2018

A program eredményei

2018 tavaszán rendeztük meg először a versenyt, akkor 900 diák jelentkezett rá, ebből a legjobb 10 jutott a döntőbe. Nagy és pozitív visszhangja volt a gimnazisták között.
A II. Országos Állategészségügyi Versenyt 233 csapattal (3 fős csapatok) indítottuk, külön kérésre már ősszel, hogy ne lógjon bele az érettségi felkészülés időszakába.
A III. Országos Állategészségügyi versenyre is több mint 500 diák jelentkezett, az őszi szezon bevált, így tervek szerint most már szeptembertől decemberig lezajlik a verseny levelezős része.

Kötött a létszám?

Legfeljebb 3 fő / csapat

Minimum létszám

Maximum létszám

Az intézményből bevontak köre

Elsősorban hallgatók szervezik a versenyt, de sok segítséget kapunk még oktatóinktól, illetve az Egyetem vezetésétől is.