Országos Állategészségügyi Verseny

Egyetem: Állatorvostudományi Egyetem
Tantárgy: Természettudomány, állatorvostudomány
Program típusa: Verseny, Pályaorientáció
Program városa: Budapest

A program leírása

A verseny 3 internetes fordulóból áll, mely szeptembertől januárig tart. Mindezt egy 3 napos döntő zárja az Egyetemünkön, melyre a legjobb 10 csapat jut be. Az internetes fordulók során a diákok mindenféle segítséget használhatnak a gyógyszerészet, állatvédelem, környezetvédelem, állategészségügy, járványvédelem és egyéb állatorvosi témákat érintő kérdések megválaszolásában. A versenyt hallgatók szervezik többnyire, minden évfolyam képviselteti magát a szervezői csapatban, így sokszínű feladatokkal tudunk szolgálni a versenyzőknek. A döntőn a kreativitásukra is kíváncsiak vagyunk, illetve rengeteg manuális készséget sajátíthatnak el az érdeklődők: varrás, boncolás, laborgyakorlatok stb.

Érdekel a program?

Töltsd ki az alábbi űrlapot és felvesszük veled a kapcsolatot a további teendőkkel kapcsolatban.

  VISSZA A NYITÓLAPRA

  A középiskolások bevonásának módja
  Közvetlenül azokhoz szólunk, akik állatorvosi, állategészségügyi, állattenyésztési pályára szeretnének jelentkezni, azonban érdekes a verseny minden természettudomány iránt érdeklődő diáknak is.

  Részvétel formája
  Személyes és online

  A kommunikáció formái
  facebook segítségével, illetve e-mailen elküldjük a felhívást a középiskoláknak plakáttal együtt

  Országos vagy regionális?
  Országos

  A program időpontja

  A pontos időpontokat a Facebook-oldalunkon tesszük közzé, de hozzávetőlegesen minden évben szeptember közepéig lehet jelentkezni.

  Az első fordulót szeptember végén/október elején küldjük ki a jelentkezett csapatok számára, majd a kitöltés és javítás után a második illetve a harmadik fordulókat küldjük el e-mailen. A harmadik fordulóval decemberre végeznek a diákok, januárban pedig kreatív feladatok megvalósítását várjuk Tőlük (pl. videó készítése egy adott témában). A fordulók megoldására körülbelül 2 hetük van a gimnazistáknak, amelyet a visszaküldés után nagyjából 1 hét alatt kijavítunk. Ezek eredményeit a Facebook-oldalunkon tesszük közzé.

  A program pontos helyszíne

  A döntő: Budapest 1078, István utca 2, illetve az Egyetemhez tartozó üllői Dóra majorban. A szállást a Marek József Kollégiumban biztosítjuk.

  A jelentkezés feltételei

  természettudományi érdeklődés, maximum 3 fős csapatok

  Jelentkezési határidő

  Kérjük érdeklődjenek az alábbi honlapon az aktuális határidőkről: https://www.facebook.com/allatorvosiegeszsegverseny/

  Bizonyítványt ad
  Igen

  Beadandó pályamunka szükségessége

  A verseny során, a már említett 3 internetes fordulót e-mailen küldik vissza Nekünk a diákok. A 2. fordulóban, már hagyományosan szerepelnek úgynevezett “plusz”, kreativitást igénylő feladatok melyek általában különböző témákat feldolgozó videók vagy powerpoint prezentációk.

  Igazolást/kikérőt ad
  Igen

  Honlap

  https://www.facebook.com/allatorvosiegeszsegverseny/
  Instagram: @animalhealth.championship

  E-mail

  allategeszsegugyi.verseny18@gmail.com

  Kapcsolattartók és elérhetőségeik:

  Székely Hanna

  Sin Attiláa

  A kapcsolattartó e-mail címe:

  allategeszsegugyi.verseny18@gmail.com

  Program indulásának éve
  2018

  A program eredményei

  A tavalyi VI. verseny is közel száz csapatot mozgatott meg és a döntőn résztvevő csapatoknak felejthetetlen élményben volt része. Az ide VII. versenyre ismét óriási volt az érdeklődés. Az ország minden pontjáról összesen 194 csapat jelentkezett és kiélezett a küzdelem a döntőbe jutásért.

  Kötött a létszám?

  Legfeljebb 3 fő / csapat

  Minimum létszám

  Maximum létszám

  Az intézményből bevontak köre

  Elsősorban hallgatók szervezik a versenyt, de sok segítséget kapunk még oktatóinktól, illetve az Egyetem vezetésétől is.