Kari Tudományos Diákköri Konferencia

Egyetem: Soproni Egyetem
Kar: Lámfalussy Sándor Közgazdaságtudományi Kar

Tantárgy: Adóismeretek, Általános statisztika, Az üzleti tevékenység tervezése, elemzése, Gazdasági ismeretek, Kereskedelmi ismeretek, Kommunikáció, Marketing, Pénzügyi ismeretek, Rendezvény és programszervezés, Szálláshelyi- és vendéglátó ismeretek, Számvitel, Vállalkozási ismeretek, Vezetői ismeretek

Program típusa: TDK

Program városa: Sopron

 

A program leírása

Mint közgazdaságtudományi képzőhely, mi a gazdasági témákban tudunk kutatásokat támogatni, segíteni, illetve a Kari TDK Konferenciánkra befogadni. Ez is igen széles kör, a gazdasági kérdések mindenhol jelen vannak, az egyén és a vállalatok szintjétől a nemzetközi színterekig, legyenek azok például gazdálkodás, kereskedelem, marketing, menedzsment, logisztika, pénzügy, turizmus, nemzetközi, makro-/nemzeti vagy regionális gazdasági problémák.
Amennyiben középiskolásként a mi segítségünkkel kutatsz, az nem jelent semmilyen elkötelezettséget, bárhová és bármilyen intézménybe és képzésre lehet később felvételizni, felvételt nyerni és a megvalósított kutatómunka ott is pluszt ad már a belépésnél. A programban való részvétel folyamatos, a mentorálás is folyamatos, egyedül a kiválasztott témában készített dolgozat leadása kötött.

 

Érdekel a program?

Töltsd ki az alábbi űrlapot és felvesszük veled a kapcsolatot a további teendőkkel kapcsolatban.

  VISSZA A NYITÓLAPRA

  A középiskolások bevonásának módja

  Online kampány, személyes és online közvetlen megkeresése az intézményeknek.

  Részvétel formája: 

  személyes és online

  A kommunikáció formái

  Online platformokon: weboldal, facebook és instagram oldal, e-mail-ben

  Országos vagy regionális?

  Országos program

  A program időpontja:

  Kari konferencia időpontja: 2024. november 27.

  A program pontos helyszíne:

  SOE LKK 9400 Sopron, Erzsébet u. 9.

  A jelentkezés feltételei:

  Ha van egy kutatási témaötleted, ami érdekelne, szívesen bekapcsolódnál, jelentkezz a tanárodnál. Ő felveszi velünk a kapcsolatot, a témához illesztve keresünk számodra az egyetemen is egy segítő konzulenst, akivel együttműködve ki tudod dolgozni a kutatást és a dolgozatot. Az sem gond, ha nincs témaötleted, ha részt vennél, jelentkezz és közösen meghatározzuk, mi az, amivel szívesen foglalkoznál.
  A tudományos diákköri dolgozatot 2024. október végéig kell elkészíteni, így van idő a feladatok szétterítéséhez, ami a jól kiérlelt eredmény fontos alapja. A konferencia 2024. november második felében lesz.

  Jelentkezési határidő:

  Folyamatos

  Bizonyítványt ad:

  igen

  Beadandó pályamunka szükségessége:

  Pályamunka beadása szükséges

  Igazolást/kikérőt ad:

  igen

  Honlap:

  https://lkk.uni-sopron.hu/tdk

  E-mail:

  lkk-tdk@uni-sopron.hu

  Kapcsolattartók és elérhetőségeik:

  Dr. habil. Koloszár László

  A kapcsolattartó e-mail címe:

  koloszar.laszlo@uni-sopron.hu

  Program indulásának éve:

  1998.

  A program eredményei:

  2005-ben Karunk szervezte a XXVII. Országos Tudományos Diákköri Konferencia Közgazdaságtudományi szekcióját, amelyen első alkalommal a határon túli egyetemek, főiskolák hallgatói is részt vettek, és a doktoranduszok külön szekcióban mutathatták be felkészültségüket.
  Az OTDK-n 435 hallgató előadását értékelték 31 tagozatban, összesen mintegy 900 tanár és vendég jelent meg. A Karunkról 33 diákkörös tartott előadást, akik közül 24 hallgató díjat nyert el.
  2021. április 22–24. között ismét Karunk adott otthont a 35. Országos Tudományos Diákköri Konferencia Közgazdaságtudományi Szekciójának, melyet a pandémia miatt online környezetben szerveztünk. A három napos konferencián 51 felsőoktatási intézményi egység (kar, tudományterület) 570 hallgatója 562 dolgozatot mutatott be. A 218 szakember részvételével felálló zsűrik 50 szakmai tagozatban 187 helyezést, a különdíjakkal együtt összesen 277 díjat ítéltek oda. Karunkat 24 hallgatónk képviselte az országos konferencián rendkívül változatos, új és izgalmas témákkal, 11 dolgozat díjazást is kiérdemelt.

  Kötött a létszám:

  nincs

  Minimum létszám:

  nincs

  Maximum létszám

  nincs

  Az intézményből bevontak köre:

  Oktatók, hallgatók